business training

& coaching

teamrol

teamactiviteit

talent

loopbaancoaching

mensen voor

mensen

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer gaat de outplacementbegeleiding van start?

In het algemeen stelsel moet het outplacementtraject uiterlijk 4 weken na de aanvang van de opzeggingstermijn aangeboden worden. Deze regeling heeft verschillende redenen. Ten eerste werpt de zoektocht naar werk makkelijker vruchten af wanneer de werknemer nog niet werkloos is. Verder zorgt de outplacementbegeleiding ervoor dat de werknemer afstand kan nemen van de job en van het bedrijf. Eveneens winnen oudere werknemers tijd, dankzij de vroege begeleiding, waardoor hun leeftijd nog niet als handicap speelt. Bovendien kan de werknemer, na het vinden van een nieuwe job, genieten van een tegenopzeg.

 

Helaas kan deze vroegtijdige begeleiding, na amper 4 weken, zorgen voor werknemers die niet gemotiveerd zijn om nieuw werk te zoeken. De werknemer verkiest het comfort die de opzegtermijn biedt boven een onzekere toekomst in een nieuwe job. Bovendien vreest hij vaak dat hij geen nieuwe job meer zal vinden of dat de randvoorwaarden ergens anders minder aantrekkelijk zullen zijn.

Om de werknemers te motiveren kan Pygmalion, in onderling overleg met de werkgever en de werknemer, de outplacementbegeleiding later van start laten gaan. De begeleiding zal steeds binnen het jaar starten en de einddatum van de opzeggingstermijn niet overschrijden.